Ana sayfa Pratik Bilgi Kuşburnu Yağının Faydaları Ve Kullanımı

Kuşburnu Yağının Faydaları Ve Kullanımı

547
0
PAYLAŞ

Kuşburnu Yağının Faydaları Ve Kullanımı

Zengin içerikli bir bitkisel yağ olan kuşburnu yağı kuşburnu çekirdek yağı olarak da bilinmektedir. Açık sarı ve berrak bir rengi olan kuşburnu yağı pek çok alanda fayda sağlayan yağlar arasında yer almaktadır. Bazen yağın renginin turuncuya döndüğü de görülmektedir. Özellikle ilaç ve tıp endüstrisinde yer bulan kuşburnu yağı faydaları ve kullanımı bakımından hayatımıza pek çok alanda girmektedir. Bu alanların yanı sıra kozmetik endüstrisinde de kuşburnu yağından sıkça faydalanılmaktadır. Diğer bitkisel yağlara göre kuşburnu yağının fiyatı daha yüksektir. Bunun nedeni ise sert olan kuşburnu çekirdeklerinden yağın kolay çıkarılamamasıdır.

Kuşburnu Yağının Faydaları

Satın alma esnasında kuşburnu yağında en fazla dikkat edilecek husus saf kuşburnu yağı olduğuna dikkat etmektir. Karışım halinde bulunan kuşburnu yağından istenen verim elde edilememektedir. Piyasada uygun fiyat ile satılan kuşburnu yağı aromasına rastlamak da mümkündür. Bu aromadan kuşburnu yağının faydaları ve kullanımında istenen özellikler görülmemektedir. Özelikle cilt üzerinde c kuşburnu yağından faydalanmak isteyenler için mutlaka saf kuşburnu yağı kullanılması önerilmektedir, aksi halde kullanılan üründen fayda sağlanamayacağı gibi bu ürünlerin zararlı yanlarına da şahit olunmaktadır. Kuşburnu çekirdeklerinin mekanik presleme ile yapıldığı ve çıkarıldığı kuşburnu yağı, serin ve karanlık yerde saklanarak yaklaşık 1 yıla kadar dayanıklılık göstermektedir. ilaç ve tıp alanında kuşburnu yağı en fazla kepek ya da kuru olan ciltler için kullanılmaktadır.

Deri yanıklarında ya da derilerde oluşan yaralara karşı üretilen kremlerde kuşburnu yağı bulunmaktadır. Bunların yanı sıra kuşburnu yağı faydaları ve kullanımı arasında ağız yaraları tedavisi ve diş eti hastalıkları tedavisi yer almaktadır. Kozmetik sektöründe de pek çok alanda kuşburnu yağından faydalanılmaktadır. Cildin kendini yenilemesini sağlayan kuşburnu yağı aynı zamanda cildin nemini korumasını ve dengede tutmasını da sağlamaktadır. Bu özelliği ile kuşburnu yağı kozmetik sektöründe son derece önemli bir yere sahiptir. Kırışıklıklara karşı, kuru ciltlere karşı kuşburnu yağı kullanılmaktadır. Mikroplara karşı, saçlar için ya da hücre yenilemesinde de kuşburnu yağı kullanılmaktadır. Güneş yanıklarında da kuşburnu yağı oldukça faydalıdır.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here